![]() |
Koristelunäkemykseni oli viime kerralla näin yksinkertainen. |
Mun tekemistä täytekakuista tämä on ehdottomasti nopein ja takuuvarmasti herkullinen.
Tämä kakku sopii juhlapöytään, missä on monenlaista muutakin tarjottavaa. Kakkua on tehty myös viemisiksi työpaikalle suht. lyhyellä vroitusajalla.
Lidlin sokeri on vaahdotukseen kaikista parasta, sillä se on todella hienoa sokeria. |
![]() |
Kakun juju on tässä! Laadusta kannattaa maksaa! |
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl maitoa tai laimennettua mehua
Omena-vaniljahilloa
5dl vispikermaa
koristeluvärkkejä
Riko munat lasiin, ota toinen samanlainen lasi ja mittaa siihen yhtä paljon sokeria.
Laita sokerit vatkauskulhoon. Laita lasiin jauhoja taas saman verran kuin on munia.
Jauhoista vehnäjauhoja n. 2/3 ja perunajauhoja 1/3.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen.
Paista uunin alatasolla noin 40min. Kokeile hammastikulla keskeltä onko kypsää.
Anna jäähtyä ennenkuin kumoat tai irroitat reunat vuoasta.
![]() |
Kostuta kakku hyvin ja jos mahdollista anna kostua/maustua yön yli jääkaapissa. |
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakku niin, että pohjaan tulee vähiten ja päälle eniten kostuketta. Laita hilloa molempiin väleihin, purkki menee kokonaan. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita väleihin kunnolla kermaa ja säästä loput koristeeksi päälle! Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
Kakku pysyy hyvin kasassa, ei ole löysä keskeltä tai kuiva päältä. Kakkua on siis helppo leikata! |
![]() |
Ovat oikeasti pehmeitä, eikä näistä irronnut väriä. Suosittelen! |
Reseptin olen saanut äidiltäni, joka sai sen serkultaan. Tää serkku on oikea jauhopeukalo. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti