Pohja:
3dl vehnäjauhoja
suolaa
½dl kylmää vettä
Päälle:
n. 2 kauhallista jämä-tonnikalapastakastiketta
1 prk tonnikalaa
½ (keltainen) paprika
mustapippuria
pieni pala chiliä
suolaa
2 munaa
1½dl kermaa
1dl maitoa
100g juustoraastetta
Laita uuni 220 astetta. Nypi jauhot, margariini (ja suola) hyvin sekaisin, lisää lopuksi vesi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. noin 27cm). Painele/kauli taikina vuokaan sopivaksi ja nosta se vuokaan. Painele taikinaa reunoille asti. Tee pohjaan haarukalla muutamia reikiä. Laita pohja uuniin ja laske lämpötila 200 asteeseen. Esipaista pohjaa uunissa alatasolla n. 10min.
Kun pohja on uunissa:
Riko munat, sekoita joukkoon kerma ja maito.
Pieni paprika ja chili. Sekoita tonnikala jämäkastikkeeseen.
Ota pohja uunista ja levitä päälle tonnikalakastike. Lisää paprikat ja chili. Lisää mausteet. Levitä päälle munakermamaito ja ripottele pintaan juustoraaste. Paista uunissa noin 20-30 minuuttia.
Jos et tee piirakkaa jämäkastikkeesta, voit keittää kastikkeen ensin ohjeen mukaisesti. Piirakkaan menee noin 1½ isoa purkkia tonnikalaa ja ½ purkkia tomaattimurskaa tms.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti