sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Vohvelit banaanilla ja suklaalla



Vohvelit 14-16 kpl
Tämä takuuvarma vohvelien ohje 
piristää synkkää syysiltaa!

3 munaa
4dl maitoa
1dl hiilihapotettua vettä 
(esim. sodastreamilla hapotettua)
4dl erikoisvehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
½tl suolaa
50g sulatettua voita

Lisäksi:
2-3 banaania
levy Fazerin sinistä


Riko munien rakenne kierrevatkaimella. Lisää maito ja vesi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne muna-vesi-maitoon pienissä erissä hyvin sekoittaen.
Sulata rasva ja sekoita joukkoon.

Anna taikinan muhia Salkkareiden ajan eli vähintään 30min.
Mainoskatkoilla: Pilko suklaa ja banaani lautasille.

Reilun 30 minuutin jälkeen laita vohvelirauta kuumenemaan. 

Sitten ei muuta kuin paistamaan!
Laita kuumalle raudalle aluksi rasvaa esim. voita.
Normikokoiselle vohveliraudalle menee iso kauhallinen taikinaa kerralla.
Ei kannata laittaa liikaa! Sekoittele taikinaa välillä.

Samassa hässäkässä sulata suklaa mikrossa.
Sekoita 10 sekunnin välein. Varo polttamasta suklaata!
Kippokin lämpenee mikrossa ja sulattaa loput palat kun vain sekoittelet.

Vink vink:
Rasvan levitys kuumalle raudalle onnistuu hyvin talouspaperin avulla.
Vohvelirauta kannattaa pitää esimerkiksi uunipellin päällä.
(Helpompi siivota jos/kun sotkee taikinaa esim. pitkin hellaa...)
Jos et syö kerralla 14-16 vohvelia, hoksaa pienentää banaanin ja suklaan määrää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti