
Tästä kastikkeesta piisaa kolmelle syöjälle.
Kastike:
1 iso prk tonnikalaa
1 prk tomaattimurskaa (käytän monesti maustettuja murskia: valkosipuli tai yrtti)
1tl valkosipulijauhetta/1 valkosipulin kynsi
1tl mustapippuria
½tl valkopippuria
1tl suolaa
2tl pitsamaustetta
Lisäksi:
-mitä vain pastaa
-raasta päälle jotain hyvää juustoa esim. parmesaania
-tuoreita yrttejä mikäli kaapista tai maasta löytyy
Laita pasta keittymään hyvin suolattuun veteen. Sekoita tonnikala ja tomaattimurska kattilassa ja kiehauta. Lisää mausteet, maistele ja mausta tarvittaessa lisää! Heitin maustemäärät ohjeeseen vähän sinnepäin.
En yleensä mittaile vaan laitan ihan mututuntumalla ja maistelen.
Anna tonnikalakastikkeen keittyä matalalla lämmöllä kunnes pasta on valmis.
Ei kannata sekoittaa pastaa ja tonnikalakastiketta keskenään. Jos on vain kaksi syöjää, kastiketta jää yli. Siitä voi tehdä seuraavana päivänä vaikka piirakan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti