lauantai 5. syyskuuta 2015

Vapaapäivän nyhtöpossutortillat


Tämän ruoan kaveri on ehdottomasti olut!
Arkiruokablogi aloitetaan vapaapäivän ruoalla. Vapaapäivän siksi, että tämä ruoka vaatii aikaa, jota ei arkena välttämättä ole riittävästi. Teen tätä abaut kerran kahdessa kuussa. Pitäisi tehdä useammin...

Tällä ohjeella possua piisaa noin kymmeneen (10) tortillalättyyn. Ohjeen noudattamiseen menee noin 5 tuntia (30min pilkkominen, 2h marinointi, 2h keittäminen, 30min uunissa).



Nyhtöpossu
800g Possun kasleria (esim. Lidlistä)
2 appelsiinia, kuoret ja mehut                      
2rkl limen mehua           
1 sipuli                                                
1 chili                                                    
3 valkosipulinkynttä      
3 laakerinlehteä    
n. 1tl mustapippuria                         
n. 2tl suolaa
n. 1tl korianterin siemeniä
n. 1tl savupaprikamaustetta
vettä

Cuacamole   
1 avokado
1 pieni valkosipulinkynsi
n. 2rkl creme fraichea
limen mehua
mustapippuria
suolaa

Lisäksi
10 tortillalättyä
kurkkua
salaattia
fetaa
salsaa

1. Paloittele possu, sipulit ja chili kattilaan. Pese appelsiinit hyvin, raasta kuori ja purista mehut sekaan. Lisää limen mehu (pullolime käy hyvin) ja kaikki mausteet. Huom! Korianterin siemenet pitää murskata. Jätä possu marinoitumaan noin kahdeksi tunniksi.

2.  Lisää kattilaan vettä niin, että lihat peittyvät juuri ja juuri. Laita kattila levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 2h. Nestettä pitäisi olla kokoajan vähintään 2dl,
joten lisää sitä tarvittaessa. Muista sekoitella välillä!


3. Laita uunin lukemiksi 200 astetta.

4. Kun possu ja mausteet on keittynyt sen 2 tuntia, nostele possunpalat uunivuokaan pienissä erissä. Kun nostat possun vuokaan, ota pari haarukkaa, nappaa toisella kiinni possunpalasta ja nyhdä toisella haarukalla. Koko possun nyhtämiseen menee abaut 15min. 

5.  Ongi kattilasta sipuleita, chilejä ja suurin osa nesteestä possun sekaan. Possun pitää olla mehevä ja uida liemessään. Minulta taisi jäädä viimeksi noin 1dl lientä kattilanpohjalle käyttämättä. Huom. älä kaada ylimääräistä nestettä vielä pois!

6. Laita possu uuniin, 200 astetta noin 25-30min. Kääntele possua välillä ja lisää nestettä jos liha tuntuu kuivalta.

7. Sillä välillä kun possu on uunissa, pilko tortillan muut täytteet ja tee cuacamole. Cuacamolen teko on helppoa: halkaise avokado ja kaivele se kippoon. Murskaa avokado haarukalla. Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi, limen mehua, pippuria, suolaa ja creme fraichea. Maistele ja mausta oman maun mukaan!



Samalla ohjeella voi tehdä esimerkiksi hampparien täytettä ja nyhtöpossu sopii riisinkin kanssa oikein hyvin. :)

Perustan tälle ohjeelle antoi Vappu Pimiä kauniissa keittokirjassaan. Avopuoliso kokkasi kerran Vapun ohjeella ja hyvää tuli! Vappua kompaten: itsetehdyn nyhtöpossun jälkeen ei tee kyllä yhtään enää mieli kaupan valmiita "pulled porkkeja". 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti