Tämän ruoan kaveri on ehdottomasti olut! |
Tällä ohjeella possua piisaa noin kymmeneen (10) tortillalättyyn. Ohjeen noudattamiseen menee noin 5 tuntia (30min pilkkominen, 2h marinointi, 2h keittäminen, 30min uunissa).
Nyhtöpossu
800g Possun kasleria (esim. Lidlistä)
2 appelsiinia, kuoret ja mehut
2rkl limen mehua
1 sipuli
1 chili
3 valkosipulinkynttä
3 laakerinlehteä
n. 1tl mustapippuria
n. 2tl suolaa
n. 1tl korianterin siemeniä
n. 1tl savupaprikamaustetta
vettä
Cuacamole
Cuacamole
1 pieni valkosipulinkynsi
n. 2rkl creme fraichea
limen mehua
mustapippuria
suolaa
Lisäksi
10 tortillalättyä
kurkkua
salaattia
fetaa
salsaa
2. Lisää kattilaan vettä niin, että lihat peittyvät juuri ja juuri. Laita kattila levylle ja anna kiehua hiljalleen noin 2h. Nestettä pitäisi olla kokoajan vähintään 2dl,joten lisää sitä tarvittaessa. Muista sekoitella välillä!
3. Laita uunin lukemiksi 200 astetta.
4. Kun possu ja mausteet on keittynyt sen 2 tuntia, nostele possunpalat uunivuokaan pienissä erissä. Kun nostat possun vuokaan, ota pari haarukkaa, nappaa toisella kiinni possunpalasta ja nyhdä toisella haarukalla. Koko possun nyhtämiseen menee abaut 15min.
6. Laita possu uuniin, 200 astetta noin 25-30min. Kääntele possua välillä ja lisää nestettä jos liha tuntuu kuivalta.
7. Sillä välillä kun possu on uunissa, pilko tortillan muut täytteet ja tee cuacamole. Cuacamolen teko on helppoa: halkaise avokado ja kaivele se kippoon. Murskaa avokado haarukalla. Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi, limen mehua, pippuria, suolaa ja creme fraichea. Maistele ja mausta oman maun mukaan!
Perustan tälle ohjeelle antoi Vappu Pimiä kauniissa keittokirjassaan. Avopuoliso kokkasi kerran Vapun ohjeella ja hyvää tuli! Vappua kompaten: itsetehdyn nyhtöpossun jälkeen ei tee kyllä yhtään enää mieli kaupan valmiita "pulled porkkeja".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti